Держмолодьжитло – партнер Данської ради у справах біженців

Сьогодні, 12 грудня, голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний узяв участь у презентації діяльності Данської Ради у справах біженців (ДРБ) в Україні та Данської групи з розмінування (ДГР).

У виступах директора ДРБ Крісти Зонголовіч, керівників програм ДРБ і ДГР Айли Фрейзер і Генрі Ліча, координатора програми юридичної допомоги Айзека Робінсона і радника Діни Гуд було представлено звіт про результати роботи організації у 2018 році й окреслено плани на рік 2019-ий.

2 4  2 55

Окремо відзначалося, що ДРБ-ДГР налагодила спільну працю з державними органами України на національному і регіональному рівнях. Серед нових партнерів організації було окремо згадано Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву, з яким днями Данська Рада підпише меморандум про співпрацю.

Довідка. Данська Рада у справах біженців — приватна гуманітарна організація, заснована 1956 р. у відповідь на європейську міграційну кризу, викликану вторгненням СРСР до Угорщини 1956 р.

Бере активну участь у масштабних гуманітарних проектах у всьому світі. Через операції з конвоювання ДРБ відповідала за постачання половини міжнародної гуманітарної допомоги в Боснії і Герцеговини під час війни за незалежність у колишній Югославії в 1990-і роки.

Сьогодні ДРБ працює в більш ніж 30 країнах з програмами гуманітарної допомоги. Є однією з головних гуманітарних організацій, які діють у Сирії та сусідніх країнах.

Роботу в Україні Данська рада у справах біженців вела у 1998-2000 і 2007-2013 рр., коли головними напрямками її діяльності були повернення депортованих кримських татар із Середньої Азії до Криму і поліпшення роботи влади і громадянського суспільства з дітьми-біженцями.

Після початку військової агресії Росії проти України Рада відновила діяльність в Україні, цього разу для допомоги у подоланні гуманітарної кризи.

Місія ДРБ-ДГР в Україні – сприяти захисту і сталому вирішенню проблем переміщених осіб на основі гуманітарних принципів і прав людини. Організація працює на підконтрольній уряду України території. Разом з іншими гуманітарними організаціями працює над отриманням доступу до мешканців територій Донецької і Луганської областей, які наразі непідконтрольні уряду. Сьогодні організація працює у Києві, Дніпрі, Маріуполі, Слов'янську і Сєвєродонецьку.