Держмолодьжитло серед двигунів змін – джерел кращих ініціатив для ВПО 2021 року

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву отримав відзнаку Коаліції організацій, які опікуються питаннями захисту прав постраждалих від збройного конфлікту осіб. Представники неурядового сектору відзначили зусилля Фонду із захисту житлових прав внутрішньо переміщених осіб, зокрема, в розробці, модернізації та втіленні в життя програм забезпечення житлом цієї категорії громадян України.

Кращі ініціативи органів влади у галузі прав людини, реалізовані протягом 2021 року, відзначили під час заходу під назвою “Двигуни змін: кращі ініціативи 2021 року із захисту постраждалих від війни”, організованого з нагоди міжнародного Дня прав людини. Нагадаємо, День прав людини щороку відзначається у світі саме сьогодні, 10 грудня.

263749202 633928084463752 2228703633609750897 n

Участь у обговоренні взяли заступники керівників кількох міністерств, народні депутати України, експерти неурядових організацій. Держмолодьжитло представляв голова правління Фонду Сергій Комнатний. Було підбито підсумки року у контексті захисту гуманітарних прав, проаналізовано відповідні виклики у році 2022-му в контексті тимчасової окупації частини території України і збройної агресії з боку Росії.

Захід відбувся в офісі Кримської платформи. Це міжнародний координаційний формат, створений у розвиток ініціативи Президента України і спрямований на підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим загрозам, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму і повернення його Україні.