ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛО: УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ ЗІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ

Сьогодні у Відні почала роботу дводенна конференція з питань реалізації "Програми сталого розвитку" до 2030 року. Участь у роботі конференції бере голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний.

30223678 162649071091318 968365546 o

Сьогодні ж, 12 квітня, очільник Фонду виступив під час сесії «Реалізація Програми сталого розвитку до 2030 року, Нової міської програми та Женевської хартії ООН щодо сталого житлового забезпечення на національному рівні». Він окреслив поточну ситуацію в Україні щодо забезпечення доступу до адекватного, доступного і гідного житла для всіх.

«Для зупинки відтоку з України людського і трудового потенціалу, що є визначальним фактором її економічного зростання, а також підтримки наших громадян, які стали заручниками ситуації через гібридну війну на Сході України, держава зобов'язана прийняти виклик перед народом і надати можливість отримати реальний інструмент реалізації життєвих планів своїх громадян, які неможливо втілити без нормальних умов проживання, не маючи власного житла», - зазначив Сергій Комнатний.

Розповівши про основні завдання Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, Комнатний сказав, що Фонд має багато напрацьованих програм, які дають можливість забезпечувати житлом різні верстви населення. Зокрема, це:

- надання пільгових довгострокових державних кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам, педагогічним і науково-педагогічним працівникам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла;

- часткова компенсація відсоткової ставки кредитів комерційних банків, наданих на будівництво (реконструкцію) і придбання житла;

- надання державної підтримки громадянам для будівництва доступного житла.

Саме остання програма сьогодні є єдиним в Україні законодавчо врегульованим механізмом вирішення житлового питання внутрішньо переміщених осіб.

Ці програми реалізуються на державному і місцевому рівнях. «Враховуючи політику децентралізації, яка проводиться в нашій країні, і в зв'язку з значним розширенням можливостей територіальних громад, найбільш активно вирішенням питань доступності житла для громадян зайнялися муніципалітети, - розповів керівник Держмолодьжитла. – Тільки у 2017-2018 роках ухвалено 41 нову місцеву програму із забезпечення житлом».

Поїздка голови правління Держмолодьжитла здійснюється за кошти організаторів Віденської міжнародної конференції.