Досягати Цілей сталого розвитку ООН спільно з іноземними партнерами

110000 березня в офісі Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву відбулася зустріч голови правління установи Сергія Комнатного, першого заступника голови правління Івана Паруха та виконавчого директора Асоціації міст України (АМУ) Олександра Слобожана зі старшим радником аналітичного центру Global Utmaning («Глобальний виклик», Стокгольм, Швеція) Крістою Кампус і проектним менеджером Global Utmaning Джоелем Альгреном. Участь у зустрічі взяли фахівці Держмолодьжитла і АМУ.

Метою спілкування було надати представникам іноземних інституцій загальне уявлення про нинішній стан реалізації Цілей сталого розвитку ООН в Україні. Йшлося про надання даних щодо системних потреб українських міст при впровадженні Цілей сталого розвитку на локальному рівні.

000

Як член Міжвідомчої робочої групи з питань координації процесу імплементації та забезпечення моніторингу Цілей сталого розвитку в Україні думками з цього приводу поділився Сергій Комнатний. Він констатував недостатність системних знань про ЦСР як на локальному, так і на загальнодержавному рівнях і наголосив на потребі виправлення такої ситуації.

Учасники розмови також торкнулися питань реалізації Програми лідерства в галузі стійкого розвитку для країн Східного партнерства Європейського Союзу, підготовленої за підтримки уряду Швеції.

 

Зустріч у Держмолодьжитлі сприятиме більш якісній підготовці до семінару «Політика, що базується на основі фактичних даних для досягнення сталого розвитку», який за підтримки ПРООН в Україні і ЄЕК ООН відбудеться в Києві 23 квітня під час конгресу «Бізнес для розумних міст».

Подібні проекти на часі, вони сприятимуть розвитку нашої держави, підбили підсумок зустрічі її учасники. Сергій Комнатний зазначив, що Держмолодьжитло готове бути ефективним партнером міжнародних інституцій у імплементації в нашій державі кращих світових практик.

З урахуванням отриманої інформації іноземні партнери підготують рекомендації та план подальших дій із допомоги Україні.