Карантин не перешкода: Держмолодьжитло працює!

Шановні клієнти Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву»!

00

Як відомо, рішенням Уряду України запроваджено надзвичайну ситуацію по всій території нашої держави, до 24 квітня 2020 року продовжено карантин. Здоров’я громадян для нас – найбільша цінність. З метою недопущення стрімкого поширення коронавірусу Держмолодьжитло з 18 березня працює з клієнтами дистанційно. Для громадян створена можливість без відвідування регіональних управлінь ознайомитися з умовами участі в житлових програмах, подати заяву на участь у них і стежити за рухом черги. Ми вживаємо цих заходів задля вашої безпеки, дорогі українці.

Водночас хочу наголосити, що Державний фонд не зупинив свою роботу. Єдина відмінність від штатної ситуації полягає в тому, що в особливих умовах на виконання рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України фахівці наших регіональних управлінь організували обслуговування клієнтів таким чином, щоб уникнути перебування людей в одному приміщенні.

Працюють і центральний апарат, і регіональні управління. Опрацьовуємо вхідну кореспонденцію, здійснюємо дистанційну комунікацію всіма доступними способами. Незважаючи на форс-мажор, триває підготовка і підписання договорів з громадянами на придбання власного житла. У період карантину регіональні управління Фонду уклали 24 угоди за програмами кредитування придбання житла для учасників бойових дій в АТО, інших категорій громадян, кредитування молодих сімей за рахунок державного і місцевих бюджетів та надання кредитів за рахунок власних коштів Держмолодьжитла.

Зокрема:

- Харківським РУ укладено 8 договорів,

- Закарпатським РУ – 4,

- Іпотечним центром у Києві та області, Дніпропетровським і Черкаським РУ – по 2,

- Житомирське, Запорізьке, Хмельницьке, Кіровоградське, Сумське і Чернівецьке РУ уклали за цей час по 1 договору.

У роботі перебувають ще 4 кредити зі статутного капіталу Фонду (Полтавське, Донецьке і Чернігівське РУ).

Хочу запевнити: навіть у найскладніших економічних обставинах ми докладатимемо всіх зусиль і використовуватимемо всі можливості, якими володіємо, щоб сприяти громадянам України у забезпеченні власним житлом.

 

З повагою,

Голова правління Держмолодьжитла

Сергій КОМНАТНИЙ