Облікова ставка НБУ складе 8,5% з 10 вересня 2021 року

Правління Національного банку України ухвалило рішення підвищити облікову ставку із 8% до 8,5% річних. Такий розмір діятиме з 10 вересня 2021 року.

Повідомляється, що посилення монетарної політики сприятиме утриманню під контролем інфляційних очікувань і поверненню інфляції на траєкторію стійкого сповільнення до цілі 5%, досягнення якої прогнозується в 2022 році.

Наступне засідання Правління Національного банку України з питань монетарної політики відбудеться 21 жовтня 2021 року.

Нагадаємо, розмір облікової ставки НБУ визначає величину відсоткової ставки за довгостроковим пільговим кредитом для будівництва (реконструкції) та придбання житла молодим сім'ям і одиноким молодим громадянам за рахунок власних коштів (статутного капіталу) Держмолодьжитла. Ставка за цим кредитом дорівнює обліковій ставці НБУ, яка діє на момент ухвалення рішення про надання кредиту.

Порядок надання кредитів зі статутного капіталу Фонду врегульовано постановою Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 р. №488 і відповідним Положенням.

         З умовами кредитування зі статутного капіталу Держмолодьжитла можна дізнатися в регіональних управліннях Фонду та на офіційному інтернет-сайті установи.