Програми Фонду забезпечують рівність прав і можливостей жінок і чоловіків

photo 1photo 1photo 1

З метою підвищення обізнаності щодо гендерних питань і обговорення викликів у застосуванні гендерних підходів у проєктній діяльності Держмолодьжитла 29 травня консультанти консалтингової компанії ІРС (Німеччина) провели тренінг для керівників структурних підрозділів головного офісу Держмолодьжитла за програмою «Гендерна обізнаність і виклики в рамках реалізації Програми забезпечення житлом для ВПО».

За результатами тренінгу були надані рекомендації, на основі яких консультанти ІРС підготували для Фонду Гендерний План Дій на 2024 рік.

Сьогодні, 27 червня, за участю керівництва Держмолодьжитла відбулася установча нарада з консультантами ІРС. Ішлося про виконання Держмолодьжитлом Гендерного Плану Дій на 2024 рік за темами:

- гендерна оцінка кадрової документації (перегляд чинних документів і політик з питань гендерної рівності, оцінка їх ефективності);

- навчання персоналу на тему гендерної обізнаності;

- підтримка Держмолодьжитла в адаптації продуктів і послуг установи для більш повного задоволення потреб клієнтів Фонду – жінок-внутрішньо переміщених осіб;

- аналіз даних кредитного портфелю Фонду в гендерному розрізі й за цільовими субсегментами (зокрема, ветерани-ВПО).

photo 1photo 1photo 1