Робота Фонду – під контролем громадськості

11 лютого своє чергове засідання провела Громадська рада при Держмолодьжитлі. Головував керівник ради Сергій Когут.

Запрошений до участі в засіданні голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний прозвітував про роботу Фонду за 2020 рік. З публічним звітом Держмолодьжитла за 2020 рік можна ознайомитися на офіційному веб-сайті установи.

1102add

Також очільник Фонду окреслив стратегічні завдання Держмолодьжитла на 2021 рік. Зокрема, повідомив про початок роботи цього року довгоочікуваної програми «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», яку Держмолодьжитло реалізовуватиме спільно з німецьким банком KfW і Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Офіційну інформацію про умови і дату старту програми буде надано громадянам орієнтовно в березні на спільній пресконференції представників KfW, Держмолодьжитла і Міністерства.

Члени Громадської ради одноголосно схвалили публічний звіт Держмолодьжитла. Громадська рада розглянула також інші питання порядку денного та ухвалила відповідні рішення.

1102add2

Нагадаємо, завданнями Громадської ради є сприяння забезпеченню відкритості й прозорості роботи Держмолодьжитла, врахуванню громадської думки під час формування і реалізації державної житлової політики.

Установчі збори для формування Громадської ради при Держмолодьжитлі та її перше засідання відбулися 22 березня 2017 року. Першим головою Громадської ради було обрано Олександра  Санченка, нині – народного депутата України. 2 вересня 2020 року головою Громадської ради обрано Сергія Когута.