Ринку оренди житла - законодавче врегулювання

1 3

На виконання Стратегії розвитку Держмолодьжитло розробляє пропозиції, спрямовані на модернізацію державної житлової політики. Зокрема, наші фахівці працюють над проектом закону «Про орендні будинки». Експертний висновок щодо цих напрацювань надали експерти ООН з житлової політики. Спільно з міжнародними фахівцями було проведено «круглий стіл» з питань житлової політики в Україні. Напрацювання Держмолодьжитла передано до Мінрегіону для подальшої роботи.

 

Про орендне житло йшлося сьогодні на «круглому столі», модератором якого виступив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе. Обговорювалось широке коло питань: від джерел фінансування орендних будинків, особливостей їх будівництва - до формування й управління орендним фондом, умов найму тощо.

Те, що робота в напрямку введення ринку оренди житла в законодавче русло триває, дає надію громадянам в результаті отримати цивілізовані й зручні правила роботи на цьому ринку.

 

Під час свого виступу голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний зазначив: «В законопроекті мають знайти відображення такі позиції, як створення умов для недорогої оренди. Відповідно й вартість будівництва має бути не захмарною. Без втрати якості, звісно. Також важливий захист прав як орендарів, так і орендодавців».

1 2