У пошуках інвестицій для житлових програм

4c   Сьогодні в офісі Держмолодьжитла відбулася робоча зустріч керівництва Фонду із представником Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС/UNOPS). Міжнародну організацію на зустрічі представляв національний проектний координатор з питань партнерства та розвитку бізнесу ЮНОПС Ярослав Демченков.

Голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний ознайомив гостя з діяльністю установи та поінформував про перспективи розвитку міжнародної співпраці Фонду. Цей напрямок роботи значно активізувався в останні роки. Обсяг та інтенсивність контактів установи з іноземними партнерами отримали гідну оцінку з боку гостя.

Під час зустрічі були презентовані розроблені фахівцями Держмолодьжитла концептуальні пропозиції для потенційних донорів проектів у сфері житлової політики. Залучення позабюджетного фінансування житлових програм має на меті розширити можливості для громадян з вирішення житлового питання.

ЮНОПС є спеціалізованою дипломатичною неприбутковою установою ООН, що надає послуги з розвитку інфраструктури, проведення публічних закупівель, управління проектами, фінансового менеджменту та управління кадрами.

Щороку ЮНОПС впроваджує понад тисячу проектів у більш ніж 80 країнах світу. Організація є світовим лідером в галузі публічних закупівель, працює відповідно до Міжнародних стандартів обліку для державного сектору.

Мандат ЮНОПС охоплює взаємодію з приватним сектором, підтримку та реалізацію проектів, що можуть справити суттєвий соціальний вплив.

Представництво ЮНОПС в Україні відкрите 2017 року і функціонує як регіональний хаб, що обслуговує також Білорусь, Молдову, Грузію, Вірменію і Азербайджан.

В Україні ЮНОПС впроваджує проекти, спрямовані на реалізацію сталих рішень у енергетиці, соціальному захисті, охороні здоров’я тощо.

 
 2c

Проекти, що реалізуються ЮНОПС в Україні, фінансуються урядами США, Канади, Японії, України та Європейським Союзом. Проекти впроваджуються як проекти міжнародної технічної допомоги.

В українському офісі організації повідомили, що планують підготувати низку нових проектів в Україні – зокрема, у сфері доступності житла.