В Уряді працюють над концепцією комплексної житлової програми

За дорученням Прем‘єр-міністра України Олексія Гончарука, з урахуванням Указу Президента України Володимира Зеленського від 8 листопада 2019 р. «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави», Урядом створена міжвідомча робоча група для розробки комплексної державної житлової програми для окремих категорій громадян.

фото Головного уряду України

Про це розповів голова правління Державної спеціалізованої фінансової установи “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” Сергій Комнатний, повідомляє інформагенція Укрінформ.

Робочу групу очолює Міністр економічного розвитку Тимофій Милованов, до її складу входять представники органів виконавчої влади, які є дотичними до галузі. Членом робочої групи є голова правління Держмолодьжитла. «Ми працюємо над концепцією комплексної державної житлової програми для окремих категорій громадян», - розповів Комнатний.

Програмою буде передбачено те, які категорії громадян України на яку державну підтримку мають право, які дії необхідно зробити для участі в такій програмі, який державний орган буде її реалізовувати.

За словами Комнатного, програма буде розроблена на три або п’ять років. Її кінцевою метою є забезпечення не менш ніж 50 тисяч українських сімей власним житлом.

 Голова правління Фонду зазначив, що після завершення розробки комплексна державна програма має бути затверджена урядом, після чого до парламенту будуть подані відповідні зміни до Державного бюджету України, які забезпечать фінансове наповнення програми.